Raz do roku… ucieram jaja z cukrem na puszystą masę, wlewam miód cały czas ucierając, dodaję śmietanę, mąkę, cynamon, sodę, olej, a przede wszystkim figi, migdały i orzechy cały czas mieszając. Następnie wrzucam ciasto do blaszanej formy i wsuwam do nagrzanego piekarnika. Piekę  około godziny. Gotowy miodownik przekładam w połowie konfiturą z owoców leśnych.

Podziel się
Napisał
Łukasz Wierzbicki

Najnowsze wpisy

Najcenniejszy skarb TOUR 24/25

Szkoła Podstawowa im. Aleksandra Doby w Iwięcinie Nowy rok szkolny, nowy sezon, nowe książki, nowe…

7 dni dni temu

Ronald Wright „Czym jest Ameryka?” (PREMIERA 2024)

Historia jest najlepszym przewodnikiem, jaki mamy, by odnaleźć drogę w tej szalonej gonitwie bieżących wydarzeń.…

1 tydzień dni temu

Dzień z misiem Wojtkiem w UK

A tak naprawdę to kilka dni. A tak naprawdę naprawdę to miś Wojtek jest tu…

2 tygodnie dni temu

Spotkanie z fotografem

Łukasz i Robert Odwiedziłem Roberta Krawczyka. To właśnie Robert jest autorem portretu Olka Doby, który…

3 tygodnie dni temu

Aleksander Doba „Najcenniejszy skarb” (PREMIERA 2024)

Fot. Robert Krawczyk W marcu 2018 roku na Starym Rynku w Poznaniu powiedział mi, że…

5 miesięcy dni temu

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies.

Więcej informacji